Curriculum Vitae

Als creatieve marketeer met ervaring in zoekmachine marketing (SEO/SEA) en content marketing, richt ik me altijd op een oplossingsgerichte aanpak. Je zou bijna kunnen zeggen dat in oplossingen denken bij mij automatisch gaat. Ik daag mezelf graag uit en streef daarmee altijd naar ontwikkeling. Ik geloof sterk in de kracht van eerlijke communicatie, een heldere planning en een meetbaar proces als de basis voor resultaten waar ik energie van krijg. Ik heb affiniteit met de vrijetijds-, vervoers-, zorg- en horecasector. Ik werk effectief zelfstandig en in teamverband, altijd met een 'niet lullen maar poetsen' mentaliteit.

Werkervaring

Co-founder & Marketing Lead

Booming Agency
Juni 2023 – heden
Als medeoprichter van Booming Agency, een no-nonsense bureau in online marketing en webontwikkeling, vervul ik de rol van marketing lead. Ik ben actief betrokken bij het bedenken en uitwerken van strategieën en campagnes, onderhoud het klantcontact en bouw samen met mijn partner, Karl, aan de basis voor de groei en vindbaarheid van zowel onze klanten als ons eigen bureau. Ik creëer content die niet alleen aanspreekt maar ook tot actie aanzet, waarbij ik diverse technieken en een persoonlijke touch gebruik om aantrekkelijke en converterende content te produceren. Ons klantenbestand is divers, variërend van een lokale sportschool tot vervoersbedrijf met een maatschappelijke functie en een e-commerce bedrijf in de evenementenbranche. Binnenkort zijn de cases te zien op onze website.

Freelance Marketeer

Cynthia de Neijs
Juni 2023 – heden
Als freelance marketeer ben ik gespecialiseerd in het optimaliseren van online zichtbaarheid en het aantrekken van gericht verkeer naar websites. Mijn expertise omvat zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA), contentstrategie en data-analyse om de prestaties te meten en te verbeteren. Ik ben bedreven in het uitvoeren van zoekwoord onderzoek, het optimaliseren van website content voor betere zoekmachine rankings, het opzetten en beheren van doeltreffende PPC campagnes en het analyseren van gebruikersgedrag om conversieratio's te verhogen. Mijn doel is om merken te helpen groeien door hun online zichtbaarheid te vergroten, relevante bezoekers te trekken en uiteindelijk conversies en omzet te verhogen.

Marketing communicatie consultant

Vervoer Gooi en Vechtstreek (Wmo)
April 2023 – heden
Op freelancebasis ben ik betrokken bij diverse marketingactiviteiten, waarbij ik me richt op uiteenlopende communicatie uitingen. Dit omvat het opstellen van nieuwsbrieven voor verschillende doelgroepen zoals Wmo-reizigers, ouders/ verzorgers van kinderen in het leerlingenvervoer en medewerkers van het bedrijf. Daarnaast creëer ik informatieve en wervende teksten voor platforms zoals LinkedIn en Facebook, alsmede voor de website, en werk ik aan het redigeren van verslagen en folders. Mijn rol omvat ook advisering binnen het bedrijf, waarbij ik bijdraag aan communicatiestrategieën en oplossingen voor zowel gebruikers als personeel.

Marketeer

Online Monkeys
Maart 2022 – Oktober 2022
Als allround marketeer was ik betrokken bij verschillende marketingactiviteiten, waaronder data-analyse, het ontwikkelen van social content voor zeker tien verschillende sectoren, en het opstellen van converterende nieuwsbrieven en maandelijkse rapportages voor diverse klanten zoals De Koffie Sensatie, Biologische Kaas, Loods A27, Jan van Ee Poelier en The Body Company. Ik hecht veel waarde aan het me verplaatsen in de merkidentiteit, wat ik belangrijk vind voor authentieke en effectieve communicatie. De verschuiving van het klantenbestand naar meer technische sectoren, waar ik minder affiniteit mee heb, motiveerde mij om na te denken over zelfstandig ondernemerschap. Hoewel ik graag voorbeelden zou delen, laat de vertrouwelijkheidsovereenkomst op de meeste uitingen dit helaas niet toe.

Marketeer

Hop taxi
Juni 2019 – januari 2021
Toen ik in 2019 bij Hop taxi in Baarn begon, greep ik de kans om te experimenteren met online marketing. Hop had geen Instagram, een verwaarloosde Facebookpagina, een ongebruiksvriendelijke website en een verkeerde Google vermelding. Ik creëerde content en al snel groeide het Instagramaccount naar meer dan 500 volgers met een aantrekkelijke feed. Deze inspanningen verbeterden ook het websiteverkeer, wat resulteerde in meer oproepen en boekingen. Hoewel Hop taxi in 2021 de transformatie maakte naar Vervoer Gooi en Vechtstreek en de sociale media kanalen ophief, zijn de resultaten van mijn werk gelukkig vastgelegd.

Brand designer & Marketeer

Amsterdam Wine Festival
Juni 2019 – januari 2021
In 2020 startte ik met mijn afstudeerproject bij Amsterdam Wine Festival, waar ik meewerkte aan het opzetten van een nieuw landelijk wijnfestival. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de social media van wijnboeren.nl, waar ik wekelijks ongeveer 20 posts creëerde en plaatste, wat resulteerde in een aanzienlijke groei van het aantal volgers. Door een consistente huisstijl te hanteren, ontstond er een uniforme uitstraling op alle posts. Hoewel de webshop offline lijkt te zijn, is het werk nog zichtbaar op Instagram. Over mijn afstudeerproject mag ik vanwege een NDA nog altijd niet in detail treden.

Content MARKETEER

Rumag
Februari 2019 – juli 2019
Tijdens mijn stage bij Rumag was ik verantwoordelijk voor het creëren van content voor verschillende kanalen, vooral op Instagram. Dit betekende dat ik content maakte voor het hoofdkanaal van Rumag, maar ook sub kanalen als Rumag-travel, Rumag-young en verschillende posts voor het kanaal van Fred van Leer; Leer van Fred. Hierbij maakte ik wekelijks ongeveer 30-40 posts. Omdat het kanaal nog altijd in gebruik is en er dagelijks gepost wordt, heb ik screenshots gemaakt van het werk wat ik gemaakt heb, dat zie je hieronder.

Educatie

Communicatie &
Multimedia Design (CMD)

Afgestudeerd 2016 – 2020
Stage – Content marketing
Minor - Online marketing en social media
Major – Branding
Scriptie – Branding

Cursussen

Google Ads Masterclass, Udemy – nov 2023
Krachtig presenteren, Pastoor – sep 2023
Lokale SEO, Udemy - maa 2023
Spelling en grammatica, Pastoor – jan 2023
SEO for WordPress websites, Udemy – nov 2022
Facebook Ads, Coursenvy – sep 2022
Facebook marketing mastery, Coursenvy – sep 2022
Social media marketing, Hubspot – sep 2022
Online marketing, Google – aug 2022

Vaardigheden

Software

Adobe CC (Ps, Pr, Lr, Id)
Microsoft office/ Google
Ahrefs
Google Analytics
Google Search Console
Google Tag Manager
Photopea
WordPress
Slack
OpenAI
ChatGPT
Surfer SEO
Moz
Trello
Mailchimp
Laposta
Omnisend
Loom
Canva
Neuronwriter
Bedrijfsprofiel manager
Google shopping
YouTube
Tiktok
Facebook (Meta)
Instagram

Talen

Vloeiend Nederlands en Engels in taal en geschrift

Interesses

Business, Fitness, modern en tijdloos design, (rode) wijnen en reizen